Cum să găsești un loc de muncă într-o țară străină și cum să ieși în evidență în căutarea unui job

Interviurile pentru locurile de muncă sunt printre primii pași spre obținerea acelui job de vis. Cu toate acestea, cu mult înainte de a fi chemat la un interviu, managerii de resurse umane îți vor evalua portofoliile și profilul online, înainte chiar să fii sunat pentru a-ți dovedi valoarea. Fiecare recrutor meritos vă va căuta pe platformele de socializare, iar cu CV-ul pe biroul său va fi capabil să-și formeze o imagine destul de clară despre cine ești. Primele impresii contează și trebuie să o faci corect chiar de prima dată sau vei fi lăsat pe margine.
Așadar, de fiecare dată când îți îndrepți privirile spre un job vacant, poți alege să fii vedeta care iese în evidență, persoana talentată de care recrutorul nu se poate sătura, sau poți fi mediocru, obstrucționând astfel șansele de a obține locul de muncă.
Deci, aici îți prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să atragi privirile recrutorilor și să te evidențiezi în căutarea unui job:
Cizelează-ți prezența pe rețelele de socializare
Prezența pe rețelele de socializare poate spune multe despre tine potențialilor tăi angajatori. Să nu ne mințim, angajatorii de astăzi adoră să știe totul despre potențiali lor angajații. HR nu se mai bazează doar pe CV-ul și pe scrisoarea ta de intenție. Desigur, ei știu că încerci să apari cât mai bine în aceste documente. Deci ce fac ei? Te caută pe rețelele de socializare. Îți citesc tweet-urile, postările de pe Facebook, văd videoclipurile de pe Instagram. Cu acestea, ei sunt capabili să cunoască părerile și viziunea asupra lumii pe care o îndrăgești. Ești tipul care postează chestii care pot fi evaluate ca nesigure pentru muncă? Ești tipul care vociferează online despre șeful lui? Sau poate ai opinii care pot fi denumite „extrem de controversate”. În calitate de solicitant de loc de muncă, este timpul să cizelezi modalitatea de abordare a rețelelor de socializare, astfel încât să apari ca un individ responsabil pentru recrutori.
Fă eforturi suplimentare
Recrutorii primesc mii de CV-uri aproape în fiecare zi, în special organizațiile de top pentru care toată lumea dorește să lucreze. Conform Glassdoor , în medie, organizațiile primesc aproximativ 250 de CV-uri pentru fiecare post vacant, iar dintre acești candidați, doar 4 până la 6 candidați vor primi posibilitatea unui interviu și doar unul va primi locul de muncă. O altă statistică uimitoare a TheLadders spune că recrutorii au nevoie în medie de 6 secunde pentru a scana un CV. După cum poți vedea, competiția este acerbă și trebuie să faci un efort suplimentar pentru a ieși în evidență din mulțime. Dovedește inițiativă. Partajează un link către portofoliul tău remarcabil. Este posibil să ai un blog personal în care scrii gânduri cu privire la problemele în trend care afectează industria din care faci parte; pe care de asemenea, îl poți partaja.
Verificări ulterioare
Am vorbit despre competiția care este acerbă. Deci, ce înseamnă asta pentru aplicațiile tale? Pur și simplu înseamnă că există toate probabilitățile să aștepți ceva timp înainte de a afla cât de bine te-ai descurcat. Pentru acești recrutori, concurenții trebuie sortați din pretendenți, ceea ce va dura ceva timp. Este posibil să nu auzi niciodată de ei în intervalul de timp pe care ți l-au promis. Prin urmare, este vorba despre o verificare ulterioară. Este parte a inițiativei despre care am vorbit. Potrivit Careerbuilder , rata de respingere a unui CV crește aproximativ cu 37% atunci când nu se face nici o verificare ulterioară. Deci, pentru a ieși în evidență, trebuie să verifici ulterior aplicația.
Îmbunătățirea CV-ului și a altor documente este esențială pentru a ieși în evidență în căutarea unui job.
Îmbunătățește documentele – Evită cuvinte cheie
Nu poți avea un CV și o scrisoare de intenție completată cu erori gramaticale, nume de companie greșit sau alte detalii mici și să te aștepți să ieși în evidență. Da, s-ar putea să ieși în evidență pentru managerul de resurse umane, dar vei ieși în evidență într-un mod negativ. Cizelează-ți aplicația cu detaliile potrivite și pune o a doua persoană, și chiar și o a treia persoană să o verifice. De asemenea, este important să eviți cuvinte cheie. Acestea sunt adjectivele excesive pe care le poți găsi în fiecare CV mediocru – cuvinte precum motivat, pasionat, determinat etc. Va trebui să găsești modalități noi de a spune aceste lucruri fără să folosești clișee. Poți spune lucrurile așa cum sunt, evită exagerarea și un CV plin de detalii inutile. Pentru un CV care vrea să iasă în evidență, mai puțin înseamnă mai mult.
Ieși în evidență în locurile potrivite
În cele din urmă, a ieși în evidență din mulțime când vine vorba de aplicațiile pentru angajare nu este o joacă de copii. Dar este posibil. JobsforPeople le-a oferit solicitanților de locuri de muncă șansa de a atrage atenția potențialilor angajatori. Acum, va trebui doar să depui toate eforturile și să devii cu adevărat creativ. În acest fel, vei fi vizibil pentru orice manager de resurse umane și vei putea să-ți asiguri jobul de vis folosind platforma de recrutare JobsforPeople.
Related Blogs
-
Dec 2, 2020
Cum procedezi daca apare…
In momentul in care esti intr-o cautare activa pentru un nou loc de munca, indicat este sa aplici la cat mai multe posturi dintre cele disponibile, insa, doar daca acestea ti se potrivesc. Fie ca esti debutant si esti in cautarea primului job, fie ca esti un candidat cu o experienta de lucru importanta in spate si cauti o portita de avansare profesionala si/sau financiara, drumul spre gasirea locului de munca potrivit poate fi, de multe ori, nu cel mai usor. O atitudine gresita este un prim pas care te conduce spre o cautare care pare ca nu are final. Poate ca nu te-ai gandit de foarte multe ori, insa, odata ce ai aplicat la mai mult de doi angajatori, este foarte util sa onorezi cu prezenta orice interviu de angajare, astfel incat, la final sa te decizi asupra uneia. Stii exact ce iti doresti? Ai in minte cerintele clare pe care le vrei de la angajator? Vrei sa lucrezi doar intr-un anumit spital? Daca inainte de prezentarea la un interviu, dupa 5 minute de gandire, nu ai inca un raspuns, este posibil sa fii confuz, iar participarea la toate interviurile programate sa fie pasul care te va face sa te hotarasti asupra unui plan de cariera pe care vrei sa il urmezi. In situatia in care, din cauza unor lucruri care au aparut neprevazut, iti este imposibil sa ajungi la unul..
-
May 23, 2020
Sfaturi de care trebuie…
1. Informează-te despre angajator, despre managerul de angajare și oportunitățile de locuri de muncă Succesul unui interviu începe cu o cunoaștere solidă din partea ta. Trebuie să înțelegi cerințele locului de muncă, angajatorul și fundamentul persoanei sau persoanelor care te vor intervieva. Cu cât faci mai multă cercetare, cu atât vei înțelege mai mult compania și cu atât mai bine vei putea răspunde la întrebări. Vizitează site-ul companiei, caută alte informații publicate și adresează întrebări despre companie. Află mai multe despre job și cerințele acestuia. 2. Revizuiește întrebările comune de la interviu și pregătește câteva răspunsuri O altă cheie pentru a avea succes la interviul de angajare este pregătirea răspunsurilor la întrebările comune. În primul rând, întreabă managerul de angajare dacă interviul va fi unul la unul sau într-un grup? Încearcă să determini ce întrebări vor fi puse și pregătește răspunsuri detaliate care să se concentreze pe exemple si realizări specifice. Un instrument bun pentru a îți aminti răspunsurile este să le pui într-o formă de poveste pe care o poți spune în interviu. Nu este nevoie să memorezi răspunsurile (de fapt, este mai bine să nu), ci să dezvolți puncte de discuție. Există instrumente excelente disponibile pentru a te ajuta să răspunzi la întrebările din cadrul interviului. De asemenea, ia în considerare utilizarea tehnicii STAR Interviewing. 3. Vestimentația aleasă la interviu Alege o garderobă care să se potrivească organizației..